Comenzi & Info: 0734 379 834

Importanta materialului din care este confectionata cartea de vizita

importanta cartoaneScopul cartilor de vizita este de a informa potentialii clienti sau colaboratorii cu privire la datele de contact ale persoanelor carora se pot adresa in orice situatie. Desi crearea unei carti de vizita pare simpla, detaliile sunt foarte importante si trebuie sa fie luate in considerare in cazul oricarei afaceri.O carte de vizita prost realizata sau de prost gust nu va fi benefica pentru imaginea creata.

Cartile de vizita nu trebuie sa aiba un design impresionant, sa contina litere de dimensiuni foarte mari sau culori foarte intense. Simplitatea si eleganta, impreuna cu utilitatea si pozitionarea strategica a informatiilor tiparite sunt principalii factori de care trebuie sa se tina cont in realizarea unor carti de vizita care se vor dovedi a fi eficiente. In functie de domeniul de activitate, unele persoane doresc atasarea unei fotografii pe cartea de vizita, sau prefera ca aceasta sa lipseasca. Spre exemplu, medicii, avocatii independenti sau persoanele publice doresc recunoastere prin intermediul cartii de vizita. In schimb, la afacerile unde serviciile sunt mai importante decat persoanele care presteaza aceste servicii, cartile de vizita nu vor include fotografii.

Calitatea materialului din care este confectionata o carte de vizita este important atat din punct de vedere al aspectului acesteia, cat si din punct de vedere practic. Cartile de vizita nu sunt obiecte cu care tindem sa avem o grija deosebita, de aceea, acestea pot deveni victimele cafelelor, ale ploii sau ale petelor grase. Un material de calitate permite pastrarea informatiilor printate, chiar si atunci cand cartea de vizita este patata.

Exceptand micile accidente care pot avea loc, orice persoana are un nivel de satisfactie mai ridicat atunci cand primeste o carte de vizita bine realizata, dintr-un material care ofera senzatia de rezistenta. Asadar, cele mai frecvent utilizate materiale sunt cartonul dublu cretat de 300 sau de 350 gmp, cartoanele speciale de diferite culori care variaza intre 220 si 320 g/mp si plastic transparent, iar combinatiile acestor materiale pot aduce rezultate satisfacatoare.

Materialului de baza ii sunt adaugate elemente de finisaj, precum plastifiere, stantare, aplicarea unui lac, infoliere sau scoaterea in evidenta a elementelor grafice. In general, finisajele sunt facute in functie de bugetul de care dispun clientii. O carte de vizita sofisticata, in ceea ce priveste calitatea materialului, este o carte de vizita mult mai eficienta.

Articole similare