Comenzi & Info: 0734 379 834

Cum sa iti planuiesti afacerile tinand cont si de cele mai mici detalii

cum planuesti afacerileCartile de vizita sunt elemente foarte importante atunci cand ai o afacere pentru ca acestea sunt cele care, alaturi de tinuta si atitudinea posesorului, ofera o viziune asupra profesionalismului persoanei in cauza. Chiar daca poate parea superficial, dar o persoana poate fi judecata si in functie de cartea de vizita si, de multe ori, chiar in mod corect, pentru ca cineva care iti va oferi o carte de vizita mototolita nu poate spune decat ca nu ii pasa prea mult de persoanele cu care ar dori sa colaboreze, iar asta nu poate fi un semn prea bun. De multe ori, mai ales cei care sunt la inceput de drum in afaceri nu prea stiu cum sa reactioneze si cum sa procedeze in situatiile in care este nevoie de carti de vizita. Asa ca nu ar strica sa aiba un mic ghid in ceea ce priveste lucrurile care se fac si lucrurile care nu se fac cand este vorba de carti de vizita.

Ce se face

Unul din secretele reusitei este ca intotdeauna sa ai la tine multe carti de vizita, indiferent de evenimentul la care te aflii, iar daca este unul legat de afaceri cu atat mai mult. Este o prima impresie destul de negativa sa ii spui cuiva ca nu ai sau ai uitat cartile de vizita, astfel riscand sa pierzi oportunitati importante.

Tine cartile de vizita intr-un port card pentru ca acestea sa nu se uzeze sau murdareasca, pentru ca nu e nimic mai neprofesionist decat sa oferi o carte de vizita care are pete si e mototolita. Dar, totusi, atunci cand esti la un eveniment, ai grija sa scoti o parte dintre ele din port card si sa ti le pui in unul dintre buzunare pentru a-ti fi mai usor sa le oferi celor care ti le cer, dar ai grija ca pe cele care le primesti sa le pui in alt buzunar pentru a nu le incurca.

Atunci cand primesti o carte de vizita lasa-ti cateva momente sa o citesti si, eventual, poti sa faci un compliment in legatura cu aspectul acesteia.

Ce nu se face

Nu forta niciodata nota, nu oferi o carte de vizita cuiva care nu o doreste, pentru ca astfel nu poti lasa de inteles decat ca esti nepoliticos. Pentru a oferi o carte de vizita asteapta intotdeauna sa iti fie ceruta, iar daca chiar iti doresti ca persoana din fata ta sa aiba cartea ta de vizita poti sa o ceri si tu pe a ei, iar, de cele mai multe ori, reciprocitatea va functiona.

Nu iti imparti cartea de vizita ca pe flyere, nu vei reusi sa lasi o impresie prea buna. De altfel, nu iti da cartea de vizita prea devreme, adica imediat ce ai intalnit o persoana, ci asteapta sa vezi daca o posibila afacere se poate stabili intre voi.

Concluzii

Nu uitati ca o carte de vizita este esentiala in mersul afacerilor, iar acesta este principalul lor scop. Asa ca aceasta trebuie sa fie reprezentativa atat pentru posesor, cat si pentru afacerea pe care acesta o conduce.

Articole similare