Comenzi & Info: 0734 379 834

Cum realizezi grafica / design-ul unei carti de vizita

In primul rand, e bine sa stii ca nu orice program permite realizarea unui design profesional. Noi recomandam utilizarea programelor profesionale de grafica, cum ar fi Corel DRAW, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, etc. Programele rudimentare (Microsoft Word, Paint, Powepoint, etc.) nu garanteaza calitatea cartii de vizita printate.

Atunci cand realizezi grafica unei carti de vizita, trebuie sa tii cont de trei elemente foarte importante – bleed, marginea de taiere si marginea de siguranta.

grafica carti vizita

BLED-UL (chenarul rosu din imagine)
Se foloseste atunci cand design-ul tau contine elemente grafice lipite de una sau mai multe margini.
Reprezinta suprafata exterioara a cartii de vizita, care va fi eliminata dupa procesul de taiere. Bleed-ul trebuie sa aiba minim 3mm pe ficare din laturi.
Spre exemplu, daca avem o carte de vizita in format 90x50mm, design-ul nostru va avea o suprafata totala de 96x56mm.

MARGINEA DE TAIERE (linia rosie din imagine)
Este suprafata care va da forma finala a cartii de vizita. Practic, linia rosie va fi taiata.

MARGINEA DE SIGURANTA  (chenarul verde din imagine)
Pe acesta suprafata nu se vor plasa informatii si elemente grafice care trebuie sa fie vizibile pe cartea ta de vizita. Toate acestea, vor la minim 3 mm in interior fata de fiecare latura.
Uneori, cutitul ghilotinei poate avea abatere ( sub 1mm), iar daca informatiile vor plasate foarte aproape de margine, exista riscul se se taie din ele.

Ultimele detalii inainte de a trimite grafica la print:

  • Asigura-te ca ai convertit fonturile la curbe (Corel) / outlines (Photoshop);
  • Salveaza fisierul in modelul de culoare CMYK;
  • Nu folosi fonturi mai mici de 5px in culori compozit.

Fisierele pot fi trimite in format editabil (recomandat) – .cdr, .pdf, .psd, .eps sau pot fi trimite in format tip imagine – .tif, .png, .jpg (nerecomandat).

Daca nu ai timp, sau pur si simplu creativitatea nu e punctul tau forte, poti alege, din lista noastra de modele de carti de vizita gratuite, pe cel potrivit business-ului tau.

 

Articole similare