Comenzi & Info: 0734 379 834

10 fonturi gratuite pentru cartile tale de vizita

Importanta alegerii fonturilor pentru cartile de vizita.

Unul dintre cei mai importanti pasi, in ceea ce priveste design-ul unei carti de vizita, este alegerea fontului potrivit. Desi poate nu constientizam intotdeauna asta, fonturile sunt, adesea, ceea ce ii atrage pe oameni. Un efect vizual puternic ar putea reprezenta prima impresie (buna) lasata unui potential client sau colaborator. In aceeasi masura, este foarte important ca informatiile printate pe cartile de vizita sa fie cat se poate de lizibile.

Alegerea fontului poate depinde, in multe cazuri, de alegerea materialului pe care urmeaza sa fie realizate cartile de vizita, sau de modalitatea de a le personaliza / printa. De exemplu, este bine sa evitam folosirea fonturilor serif daca vrem sa printam pe un plastic sau pe un carton cu textura sau emboss pronuntat, iar literele trebuie sa aiba cel putin 1.5 pt. Fonturile serif sunt fonturile care au acele linii mici aflate la terminatiile literelor. Pentru a intelege mai bine, vezi imaginea de mai jos.

fonturi serif

Fonturile serif pot fi utilizate la primarea pe suport plan, pentru ca informatiile-text sa fie lizibile. De asemenea, este bine de stiut ca, pentru titluri, nume de firma sau orice alta informatie care trebuie evidentiata prin marimea fontului, se foloseste fonturi sans-serif (fonturile serif sunt cele care nu au acele mici liniute la terminatiile literelor).

De asemenea, este recomandat ca, atunci cand te gandesti sa iti realizezi singur design-ul cartilor de vizita, sa consulti firma la care urmeaza sa le printezi efectiv. Ei iti pot oferi sfaturi cu privirea la alegerea fonturilor in functie de cartonul sau suportul pentru care optezi.

Noi iti puntem la dispozitie 10 fonturi interesante si gratuite, pe care le poti descarca si utiliza pentru realizarea design-ului cartilor tale de vizita.

 

DANCING SCRIPT

dancing script font

descarca


QUATTROCENTO

font quattrocento

descarca


MULI

font muli

descarca


SATELLITE

font satellite

descarca


PIRON

font piron

descarca


SQUARETYPE B

font squaretype

descarca


JUST OLD FASHION

font just old fashion

descarca


KONTRAPUNKT

font kontrapunkt

descarca


ALDO

font aldo

descarca


ASO

font aso

descarca

Articole similare